CompareComparing...

Trust GXT870

Now Reading
Trust GXT870

Overview
Manufacturer

Trust

MSRP

€79

Dimensions

21 x 17 x 51 cm

Weight

770g

Keycaps

ABS

Backlight

Yes

Switches

Outemu red

Positives

Ποιότητα κατασκευής
διακόπτες outemu

Negatives

Μη αφαιρούμενο καλώδιο
Τιμή

Our Rating
Build Quality
8.0
Design
8.2
Durability
8.0
Features
5.4
Bottom Line

Ένα σχετικά μη δημοφιλές πληκτρολόγιο, άδικα όμως. Πολύ ικανοποιητικό για την κατηγορία του.

6.9
Our Rating
You have rated this

Η εταιρεία Trust μου ήταν σχεδόν άγνωστη πριν από αυτό το review. Το Trust GXT870 έτυχε απλά να το δω στο Public πριν λίγες μέρες, και είπα να το αγοράσω την τελευταία φορά που πήγα, ώστε να δούμε περι τίνος πρόκειται, μιας και θεώρησα λογική την τιμή του.

Η Trust πρόκειται για μια Ολλανδική εταιρεία, που ασχολείται με τέτοιου είδους ηλεκτρονικά προιόντα από το 1983. Στην κατηγορία “σχετικά με μας“στην επίσημη ιστοσελίδα τους, θα δείτε πως υπερηφανεύονται για τα value for money, υψηλά στανταρ προιόντα τους.

Στο ίντερνετ, όταν έψαξα για πληροφορίες, δεν βρήκα πολλά πράγματα, γι’ αυτό κι επικοινώνησα μαζί τους για κάτι βασικές απορίες που είχα, και μου απάντησαν πολύ γρήγορα. Αυτό για μένα αποτελεί ένα μεγάλο θετικό στοιχείο, το να ξέρεις δηλαδή πως υπάρχει after sales υποστήριξη από την κάθε εταιρεία. Την τελευταία φορά που έστειλα για παρόμοιο θέμα, ήταν στη Tesoro όπου ακόμη περιμένω απάντησή τους.

Συσκευασία

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας τη συσκευασία είναι η Razer. Δεν ξέρω γιατί..

Δεν το αναφέρω ως κάτι αρνητικό, αφού μου αρέσει η δυνατότητα να μπορώ να δοκιμάζω τους διακόπτες του νέου μου πληκτρολογίου, έτσι ώστε να μπορέσω να αποφασίσω πιο εύκολα, σε περίπτωση που δεν ξέρω τι ακριβώς θέλω. Από την άλλη όμως, δεν θα ήθελα να ακουμπούσαν τους διακόπτες ΜΟΥ εκατοντάδες άγνωστοι.

Το τι μου έκανε περισσότερη εντύπωση στη συσκευασία, εκτός του ότι είναι αρκετά πάνω του μετρίου, είναι οι διακόπτες GTX-White. Περισσότερα γι’ αυτούς αργότερα.

Όπως μπορείτε να δείτε, η συσκευασία στο εσωτερικό κομμάτι είναι 10/10. Δεν νομίζω να υπάρχει περιθώριο βελτίωσης σ’ αυτό τον τομέα.

Μέσα συμπεριλαμβάνονται ό,τι θα περιμένατε: το φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης, αλλά και ένα αυτοκόλλητο της εταιρείας.

Σχεδιασμός

Με μια πρώτη ματιά η άποψή μου γι’ αυτό, ήταν πολύ θετική. Μου θύμισε λίγο-πολύ το razer blackwidow te, κι αυτό ίσως έγινε γιατί απλά με επηρέασε πρωτύτερα η συσκευασία.

Πρόκειται για ένα TKL gaming πληκτρολόγιο (Tenkeyless), κι όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς είναι αρκετά συμπαγές, σε σχέση με ενός πλήρους μεγέθους. Για πληκτρολόγιο που έχει σαν σκοπό τα παιχνίδια, το προτιμώ έτσι, μιας και θεωρώ πως το numpad είναι σχεδόν αχρείαστο στις πλήστες περιπτώσεις και δεν προσφέρει πολλά σε έναν gamer. Η τελευταία φορά που με θυμάμαι να χρειαζόμουν κάτι τέτοιο ήταν με το GTA5, όπου για να πιλοτάρω το αεροπλάνο σε μια από τις αποστολές έπρεπε να κάνω rebind όλα τα πλήκτρα πλοήγησής του, αφού ο καθορισμένος  χειρισμός του γινόταν μέσω του numpad. Το αναφέρω αυτό για να θίξω και τις δυο όψεις, αρνητικές και θετικές. Στην τελική, εξαρτάται από το τι είδους παιχνίδια παίζετε, αλλά όπως είπα, αυτοί που δεν θα βολευτούν με ένα TKL πληκτρολόγιο, για τον σκοπό αυτό, είναι ελάχιστοι.

Μου αρέσει ο σχεδιασμός του μιας και το κάνει πολύ ιδιαίτερο, είναι λες και πήρανε δύο κομμάτια και τα βάλανε το ένα πάνω στο άλλο. Το δε εξωτερικό που έχει τις “καμπύλες” και τον gaming σχεδιασμό, και το μεν εσωτερικό κομμάτι που είναι πολύ πιο απλό και σοβαρό χωρίς πολλά πολλά.

Αυτό το συνδυασμό τον βρίσκω πολύ πετυχημένο για τα δικά μου γούστα.

Ένα αρνητικό του, είναι πως δεν έχουμε αφαιρούμενο καλώδιο, τουλάχιστον είναι braided.

Δεύτερο αρνητικό είναι οι σκάλες,

αν και φαίνεται πως έχει 4 σφουγγαράκια ικανοποιητικού μεγέθους. Δεν ξέρω τι έγινε αλλά τις σκάλες τις άφησαν ως έχει.

Δυστυχώς, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνει την στιβαρότητα του στο μισό, αφού έτσι δουλεύουν μόνο τα δύο μπροστινά σφουγγαράκια αντί και τα τέσσερα. Επίσης οι σκάλες στην καλύτερη, φαίνονται μέτριας ποιότητας και η βάση τους καταλαμβάνει πολύ μικρή επιφάνεια, οπότε αν θέλετε να τις χρησιμοποιείτε η καλύτερη λύση που μπορώ να προτείνω είναι ενά xxl mouspad.

Αυτό δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο, αφού είδαμε αρκετά άλλα πληκτρολόγια, στο παρελθόν, να μας απασχολούν για το ίδιο θέμα. Υποθέτω πως είναι λόγω κόστους.

Ποιότητα κατασκευής

Σε αυτό τον τομέα είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Αν τα συγκρίνω με το Tesoro και Razer, αφού τα ανεφέρα πιο πριν, το κατατάσσω κάπου ανάμεσα τους.

*Σίγουρα όταν αναφέρομαι σε Razer πληκτρολόγιο, δεν εννοώ το Razer Ornata που στραβώνει με το παραμικρό, αλλά το Blackwidow te.

Φυσικά, δεν φτάνει την ποιότητα του Razer blackwidow te, και δεν νομίζω πως μπορεί να το ανταγωνιστεί για να είμαστε δίκαιοι. Έχει κάποια πράγματα που το κρατάνε πίσω, αλλά ένα από αυτά δεν είναι η κατασκευή του. Αυτό όμως είναι λογικό, διότι είναι ένα μεσαίας κατηγορίας πληκτρολόγιο, ενώ το άλλο (εκτός του ότι είναι Razer) κοστίζει περίπου 150 ευρώ (διπλάσια τιμή).

Ακόμη, συγκριτικά με το Tesoro Excalibur, αφού κι εκείνο στοχεύει το ίδιο target group, η διαφορά είναι η μέρα με τη νύκτα. Έχουν παρόμοια τιμή, χαρακτηριστικά, και λειτουργίες, αλλα το Trust το ξεπερνά σε όλα, με διαφορά. Ίσως να μην είναι δίκαιη αυτή η σύγκριση από μέρους μου, γιατί το συγκεκριμένο Tesoro ποτέ μου δεν το συμπάθησα.

Σε γενικές γραμμές, το Trust GXT870 είναι αρκετά ανθεκτικό, δεν λυγίζει ούτε στο ελάχιστο, κι όπως μου φαίνεται είναι plate mounted, αν δεν κάνω λάθος.

Οι μηχανικοί διακόπες, ήταν μία από τις αιτίες για να αγοράσω το πληκτρολόγιο. Δυστυχώς όμως, θα σας απογοητεύσω όπως απογοητεύτηκα κι εγώ, εφόσον ήλπιζα για κάτι νέο και διαφορετικό.

Αν δείτε στην φωτογραφία, το stem του διακόπτη είναι άσπρο. Τον διαφημίζουν με την ονομασία GTX και το έχουν χαραγμένο στον διακόπτη επάνω, όπως φαίνεται στην εικόνα.

Τελικά, αυτό ήθελα να εξακριβώσω και κατέληξα να μιλάω με το support τους, αφού δεν έβρισκα πουθενά πληροφορίες, όπου και μου αποκάλυψαν πως πρόκειται για τους μηχανικούς διακόπτες Outemu.

Και συγκεκριμένα τους Outemu red. Το ίδιο είδαμε να συμβαίνει και με την κριτική του Nopoo, με τους ίδιους πάλι διακόπτες, που ήταν τυπωμένο το δικό της λογότυπο.

Δεν θέλω να πω πως οι Outemu δεν είναι καλοί διακόπτες, απεναντίας μάλιστα, τους βρίσκω πολύ ανθεκτικούς και σταθερούς, κι έχουν 50 εκατομμύρια keypress ζωή. Επίσης, είναι πολύ φθηνότεροι από τους cherry ή άλλους διακόπτες, όπου βοηθάνε πάρα πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις για να ρίξουν κάτω τη τιμή, χωρίς να στερούνται ποιότητας. Το αν είναι καλύτεροι ή όχι από τους αντίστοιχούς της Cherry ή άλλους διακόπτες στην αγορά, δεν είναι κάτι που θα μπορούσα να απαντήσω, μιας κι αυτό είναι καθαρά προτιμήσεις του καθενός μας.

Η κύρια διαφορά των διακόπτων, σε σχέση με τους διακόπτες της Cherry είναι πως χρειάζονται περισσότερη δύναμη στο πάτημα.

πίνακας από input.club

Μπορείτε να τους ακούσετε εδώ:

Τέλος, όσον αφορά τα keycaps του δεν είμαι ούτε δυσαρεστημένος αλλά ούτε κι ευχαριστημένος. Είναι ακριβώς ό,τι περίμενα από ένα τέτοιο πληκτρολόγιο, doubleshot abs, μέτριας προς καλής ποιότητας, σίγουρα όμως καλύτερης με διαφορά από του τελετυαίου gaming πληκτρολογίου που κάναμε Motospeed Inflictor CK104. Φυσικά, δεν είναι πρόβλημα να τα αντικαταστήσετε, προσωπικά όμως βρίσκω τα συγκεκριμένα keycaps να δένουν αρμονικά με το πληκτρολόγιο, οπότε εγώ δεν θα τα άλλαζα.

Features 

Δεν έχει κάτι το εξεζητημένο, παρά μόνο τα βασικά που θα ήθελε ένας gamer.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του, δίνετε μεγάλη έμφαση στο 1000hz polling rate, αλλά και στον 5 ms χρόνο ανταπόκρισης.

Όπως έγραψα και παλιότερα, το polling rate δεν παίζει τόσο μεγάλο βαθμό, αφού τα 1000hz ισούνται με 1 ms. Οπότε, ελάχιστοι θα μπορούν να δουν διαφορά από ένα άλλο πληκτρολόγιο με 500hz polling rate.

Αλλά γιατί να θες να έχει 500hz, αφού μπορεί να έχει 1000hz όσο μικρό και να είναι το πλεονέκτημα;

Να ξεκαθαρίσουμε όμως, πως κι αυτο θεωρείτε gimmick για πολλούς, αφού στα μηχανικά πληκτρολόγια υπάρχει, επίτηδες λόγω σχεδιασμού, κάποια μικρή καθυστέρηση, οπότε αν το καλοσκεφτούμε δεν είναι feature που να αξίζει τον χρόνο μας και τον δικό σας, ώστε να συνεχίσουμε να το συζητάμε.

*Το ίδιο όμως δεν ισχύει για τα ποντίκια, αφού εκεί υπάρχει εμφανής διαφορά.

Τώρα, όσο για τον χρόνο ανταπόκρισης στα 5ms που αναφέρεται, είναι σε αποδεκτό έως ικανοποιητικό βαθμό, ειδικά αν αναλογιστούμε τον ανταγωνισμό και τι υπάρχει εκεί έξω.

Διαθέτει φωτισμό, όπως άλλωστε θα περίμενε κάποιος από ένα πληκτρολόγιο για παιχνίδια, σε τέτοια τιμή. Δυστυχώς, είναι μονόχρωμος αλλά το αναπληρώνει, με το ότι είναι αρκετά εντυπωσιακός και έντονος.

Υπάρχουν όμως μόνο 3 διαφορετικές επιλογές, από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε..

  1. solid
  2. Pulse και
  3. Demo

  • Η εναλλαγή γίνεται με την χρήση του Fn, σε συνδυασμό με το F11
  • Το F10 αλλάζει την ένταση του φωτισμού από 0%  σε 100% και
  • το Fn σε συνδυασμό με το F12 ανάβει ή σβήνει το φωτισμό.. Αυτό είναι κάτι που με κάνει να διαιρωτάμαι γιατί μας δίνουν δύο φορές αυτή τη λειτουργία, αφού είναι κάτι που γίνεται και με το F10

Κάτι τελευταίο για το φωτισμό είναι η δυνατότητα για custom παραμετροποίησή του. Είναι, σχετικά, αρκετά εύκολο να το κάνετε, πρέπει να:

πατήσετε CTRL + Fn και το πλήκτρο του προφίλ του φωτισμού(F12).

Όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία για καταγραφή φωτισμού, διαλέγετε ένα από τα έξι διαθέσιμα προφίλ με έναν από τους παρακάτω συνδυασμούς:

Fn + Inster/Home/PageUp/PageDown/End/Delete

όταν διαλέξετε πιο θέλετε να είναι, ξαναπατάτε τα ίδια αρχικά πλήκτρα που έπρεπε για να μπείτε σε αυτή τη λειτουργία.

Το Led στην αριστερή γωνία του πληκτρολογίου θα αρχίσει να αναβοσβήνει, ενημερώνοντάς σας έτσι πως μπορείτε να επιλέξετε τα πλήκτρα που επιθυμείτε για να είναι ανοικτά/κλειστά.

Τέλος το κάνετε save με τα πλήκρα Ctrl + FN + backlight profile key(F12).

Ίσως φαίνονται πολλά βήματα, αλλά στην πράξη είναι εύκολο. Την τρίτη φορά είναι κάτι που θα κάνετε αυτόματα. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως θα ήταν καλύτερα να υπήρχε λογισμικό, όπου τα κάνει όλα αυτόματα. Το πρόβλημα που έχω και διαφωνώ με αυτό, είναι πως αρκετά από τα λογισμικά (εκτός μεγάλων εταιρειών τύπου Razer, logitech κτλ) δεν μπορούν να προσφέρουν ένα, καθώς πρέπει λογισμικό χωρίς bugs, κρασαρίσματα κτλ, οπότε παρά να έχεις ένα μέτριο λογισμικό, καλύτερα να μην έχεις κανένα.

Η άποψή μου για τον φωτισμό του είναι ουδέτερη. Νιώθω πως το βάλανε μόνο και μόνο για να το διαφημίσουν σαν πληκτρολόγιο με φωτισμό.

Εκτός από τις ρυθμίσεις του φωτισμού στην προηγούμενη φωτογραφία, με την γραμμή F9-f12, το πρώτο πλήκτρο συγκεκριμένα δεν έχει να κάνει με το φωτισμό. Είναι για την ενεργοποίηση του game mode, όπου απενεργοποιεί τα πλήκτρα των Windows και Menu key. Ταυτόχρονα αλλάζει την σειρά F1-F4 σε πλήκτρα macro και επιστρέφουν πίσω στην κανονική τους λειτουργία, όταν απενεργοποιηθεί το Game mode.

Η φιλοσοφία των macro είναι η ίδια με την καταγραφή του φωτισμού.

Η λειτουργία ενεργοποιείται με τα CTRL + GMode πλήκτρα, επιλέγετε σε ποιό πλήκτρο θέλετε να καταγράψετε με το FN + G1-G4 και ξανά όπως πριν θα δείτε στην δεξιά γωνία το Led να αναβοσβήνει.

Μπορείτε να καταγράψετε μέχρι 60 πράξεις, συγκεκριμένα 30 πλήκτρα γιατί το release μετράει σαν δεύτερη πράξη (action). Για να το αποθηκεύσετε ξαναπατάτε το FN + G1-G4 ή χρησιμοποιείτε όλες τις πράξεις, όπου θα το αποθηκεύσει αυτόματα για εσάς στο τέλος.

Αν κάνετε κάτι λάθος ή απλά θέλετε να αλλάξετε κάποιο, υπάρχει η δυνατότητα να διαγράψετε συγκεκριμένα macros με τα πλήκτρα

Fn + Menu key + G(1-4)

Τέλος, υπάρχει επίσης η δυνατότητα επαναφοράς στην εργοστασιακή του ρύθμιση,  όπου είναι κι αυτή πολύ απλή: πάτημα συγκεκριμένων συνδυασμών για μερικά δευτερόλεπτα.

Συμπέρασμα 

Δεν είναι φθηνό πληκτρολόγιο, ή μήπως είναι; Ειδικά το νεότερο μοντέλο του. Το τι μπέρδεμα είναι οι τιμές του δεν λέγετε. Να σας πω τι έγινε από την αρχή. Αγόρασα το πληκτρολόγιο από τα Public για 79 ευρώ, κι αφού το είχα σκαννάρει το QR-code του, το βρήκα στο άμαζον στις 86 Αγγλικές λίρες, οπότε χωρίς να το ξανασκεφτώ είπα πως ήταν καλή ευκαιρία.

Καθώς όμως έψαχνα για οποιεσδήποτε τελευταίες πληροφορίες, για να προσθέσω στο review, ανακάλυψα στο άμαζον δύο καινούρια Ισπανικά καταστήματα (χωρίς κριτικές ακόμη), όπου πουλάνε το νεότερο μοντέλο (GTX880) στις 21 Αγγλικές λίρες, από τη στιγμή που οι άλλοι το πουλάνε 120+ λίρες.

Αυτό που μου προκάλεσε τρομερή εντύπωση είναι πως, αν το νεότερο μοντέλο είναι τόση η αξία του από δω και πέρα, τότε σίγουρα δεν αξίζει να προτείνω αυτό που έχω στα χέρια μου, μόνο και μόνο εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς στην τιμή. Δεν γνωρίζω αν διαθέτουν ίδια ποιότητα κατασκεύης, αλλά μίλησα με τον πωλητή, ο οποίος και μου ξεκαθάρισε πως δεν είναι κάποιο promotion/clearance, ούτε είναι ελλατωματικό. Επομένως φαίνεται αυτή να είναι η τελική τιμή, αυτών των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Μήνυμα πωλητή

Hello again Renos, nice to meet you again.

Look, I've done a little more intensive search with my provider and you actually had it. I'm wrong or I think so hehe!

Look at these are the TECHNICAL specifications that says for the keyboard that I have available in my store.

"TITLE: 
MECHANICAL KEYBOARD TRUST GAMING GXT 80 - QUICK RESPONSE SWITCHES - INTEGRATED LED RETROILUMINATION - INTEGRATED MEMORY - USB

SPECIFICATIONS:
KEYBOARD MECHANICAL TKL FOR GXT 870 GAMES
Mechanical gaming keyboard, with white GXT fast response switches and integral LED backlight
White GXT rapid response switches with a resistance of up to 50 million pulses
Special game mode to disable Windows keys and activate macro keys
Integral LED backlight with enhanced key backlighting
N-Key Rollover technology to disable the phantom effect.
Probe rate of 1,000 Hz and response time of 5 ms
With built-in memory to program 4 macro keys
USB connection "

I think it's the new GXT 880 model and that it's suitable for games or models since 870.

I hope to have been clearer and helped even more the Hehe doubt, since it has been even a bit doubtful for me.

But I tell you that yes, that the price I have is correct and has its factory warranty and all the products are new. Nothing second-hand or reconditioned or manipulated, all new.

I hope I really helped you. Greetings and have a good weekend. =)

Βλέποντας τις τιμές φαίνεται ότι διαφέρουν απίστευτα, οπότε ίσως κάτι άλλο να συμβαίνει.

Γι’ αυτό επιχείρησα να το αγοράσω για να τα συγκρίνω μεταξύ τους, αλλά δυστυχώς τα μεταφορικά του είναι πολύ ακριβά ακόμη και με στανταρτ παράδοση (66 euro περίπου), κάτι που δεν είμαι διατεθημένος να πληρώσω 150% της αξίας ενός προϊόντος μόνο στο delivery, όποιος κι αν είναι ο λόγος (εξακολουθεί πάντως να είναι το φθηνότερο σε σχέση τα υπόλοιπα).

Εδώ είναι το μήνυμα που μου έστειλε το support της Trust, όταν τους έστειλα να τους ρωτήσω τι συμβαίνει πριν μιλήσω με τους πωλητές.

Τέλος με αυτό το θέμα, όπως φαίνεται οι τιμές αυτής της εταιρείας είναι ανάλογες από την κρίση του κάθε καταστήματος.  Εδώ είναι το τελευταίο παράδειγμα από ένα μήνυμα μέλους στο φόρουμ του ινσομνια, σχετικά με ένα άλλο μοντέλο της Trust, όπου η τιμή του ήταν 39.90€:

Το public είδε τις παραγγελίες να έρχονται.. και το ανέβασε στα 89.99€. Τι φάση?

λινκ μηνύματος

Το παραπάνω περιστατικό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αν θα το προτείνω ή όχι. Αν και στην τελική, η τιμή του άμαζον βγαίνει κοντά σε αυτήν του public, είναι κάτι ασυνήθιστο για μένα αυτή η διαφορά τιμής και γι’ αυτό του έδωσα τόση έμφαση και ασχολήθηκα τόσο πολύ τώρα στο τέλος, ώστε αν κάποιος ενδιαφέρετε να γνωρίζει όλες τις επιλογές του. 

Αν εξαιρέσουμε το παραπάνω συμβάν, το Trust GXT870 είναι ένα ικανοποιητικό πληκτρολόγιο γι’ αυτά που προσφέρει, κι έτσι θα το πρότεινα ευχαρίστως, χωρίς ενδοιασμούς, σε (μόνο) οποιονδήποτε gamer από τη στιγμή που δεν τον πειράζουν οι κόκκινοι διακόπτες Outemu.

Δεν μπορώ να σας εγγυηθώ για το νέοτερο μοντέλο αφού δεν το είδα, αλλά αν υποθέσουμε, ότι λογικά θα είναι τα ίδια, θα πρότεινα να πάρετε το καινούριο (για προφανείς λόγους) κι αν περιμένετε να το πάρετε στις εκπτώσεις ακόμη καλύτερα, για το λόγο του ότι δεν έχει για μένα το wow factor που είχε το motospeed ή το blackwidow…. Εκτός φυσικά κι αν μπορείτε να το βρείτε μόνο στις 21 αγγλικές λίρες, τότε σίγουρα, αν ψάχνετε φθηνό gaming πληκτρολόγιο να το πάρετε με κλειστά τα μάτια.

UPDATE 2/8/18

Επειδή μου είχε κάνει εντύπωση η διαφορά στην τιμή, είπα να δω τι άλλαξε από τότε που έγραψα το review.

Τώρα είναι στις 15 Αγγλικές λίρες στο αμαζον, από Αγγλία όχι Ισπανία, με πολύ χαμηλή τιμή μεταφορικών. Στο Public εξακολουθεί να είναι 79 ευρώ. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, όπως προσπαθούσα να το δικαιολογήσω στα μεταφορικά ή σε άλλους παράγοντες.

Ένα πράγμα έμαθα, ποτέ ξανά πληκτρολόγιο από τα Public…

[amazon box=”B01MQ1RM4G” template=”horizontal”]

1 Comments
Leave a response