CompareComparing...

Roccat Sova

Now Reading
Roccat Sova

Overview
Manufacturer

Roccat

MSRP

€185

Dimensions

64.6 x 28 x 3.7 cm

Weight

2350g

Keycaps

ABS

Backlight

Yes

Switches

TTC

Positives

2 × USB 2.0 ports
4 μέτρα καλώδιο
Δυνατότητα (μελλοντικά) αντικατάστασης wrist wrest/mousepad
Βολικότατο στον καναπέ

Negatives

TTC διακόπτες
Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για wrist wrest/mousepad
Μονόχρωμος φωτισμός

Our Rating
Build Quality
7.0
Design
8.0
Durability
7.5
Features
6.9
Bottom Line

Αν και έχει κάποια αρνητικά που δεν μου αρέσουν, θεωρώ πως είναι από τις καλύτερες επιλογές αυτή τη στιγμή για την χρήση που προορίζεται.

7.4
Our Rating
You have rated this

Πρόκειται για το πρώτο μου Lapboard, ενώ άλλη μου επιλογή αρχικά εκτός του Roccat Sova, ήταν το Razer Turret όπου θεωρώ, μετά από αρκετό ψάξιμο, πως μεταξύ των δύο δεν αξίζει η αγορά του σε σχέση με το πρώτο.

Και να σας εξηγήσω το γιατί:

Αυτού του είδους τα πληκτρολόγια απευθύνονται συγκεκριμένα σε gamers, που θέλουν να παίζουν από τον καναπέ τους στην τηλεόραση/υπολογιστή. Το razer turret έχει πολλά αρνητικά, που με έκαναν να μην το προτιμήσω.

Κάποιοι από τους λόγους αυτούς είναι, για παράδειγμα:

  • Πολύ ακριβό
  • Υπερβολικά μικρή επιφάνεια του mousepad.
  • Μόνο ασύρματο = περισσότερο lag και
  • Μικροκαμωμένο, κάτι που με κάνει και διαιρωτούμε κατά πόσο βολικό θα είναι

Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι, είναι αρκετά εντυπωσιακό εμφανισιακά, οπότε στην τελική, άποψή μου είναι, αν θέλετε απλά ένα ακριβό τηλεχειριστήριο για το android box σας που δεν θα μπορείτε να παίζετε παιχνίδια με λιγότερο από 3000 dpi, επειδή μόνο και μόνο είναι Razer τότε πάρτε το. Αν θέλετε όμως κάτι πιο εύχρηστο για παιχνίδια, χωρίς να σας περιορίζει ο σχεδιασμός του, τότε το Roccat Sova είναι μια από τις καλύτερες επιλογές γι’ αυτό τον σκοπό.

Φυσικά, δεν σημαίνει πως το πληκτρολόγιο της Roccat δεν έχει και αυτό τα μειονεκτήματα του.

Σε θέμα τιμής όσον αφορά το sova, για όποιον ενδιαφέρεται, πιο φθηνά το βρίσκω μέσω του σκρούτζ στα 132 ευρώ και μετά μια απότομη αλλαγή που ανέρχεται στα 178+ ευρώ. Προσέξτε όμως, γιατί υπάρχουν δύο παραλλαγές του πληκτρολογίου. Μια με μηχανικούς καφέ διακόπτες, και μια άλλη με μεμβράνη. Δεν γνωρίζω αν στο σκρούτζ είναι όλα τα ίδια ή αυτά της μεμβράνης, γιατί δεν το διευκρινίζουν, και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η διαφορά στην τιμή, αφού εγώ το αγόρασα από το Amazon. Αν το πάρετε από αλλού, σιγουρευτείτε πρώτα για τους διακόπτες.

Στο Amazon βρήκα την έκδοση με τους μηχανικούς διακόπτες, στα 149 ευρώ (£126) ( με ένα voucher που υπήρχε + την 10% έκτπωση).  Αν το βρείτε φθηνότερα καλώς.

Unboxing

Πρόκειται σίγουρα για την μεγαλύτερη συσκευασία μηχανικού πληκτρολόγιου, που παρέλαβα μέχρι τώρα.

Σύγκριση με το logitech πληκτρολόγιο από παλαιότερο review.

Από πίσω υπάρχουν πολλές πληροφορίες γραμμένες, όπως για παράδειγμα για το που προορίζειται και κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Εσωτερικά, δεν περιέχει τίποτα εκτός από ένα φυλλάδιο οδηγιών κι ένα μικρό αξεσουάρ, όπου κουμπώνει στο πίσω μέρος και κρατάει σταθερό το καλώδιο του mouse.

Δυστυχώς, δεν περιελάμβανε το αξεσουάρ για το τηλέφωνο, αλλά πουλίεται ξεχωριστά. Απογοητεύτηκα γιατί περίμενα να συμπεριλαμβανόταν μέσα στη συσκευασία, αφού το διαφήμιζαν σε πολλές φωτογραφίες τους. Στην ιστοσελίδα τους δεν υπάρχει καμία αναφορά σχετικά με αυτό.

Τελικά επικοινώνησα με το support γιατί δεν έβρισκα πουθενά πληροφορίες και με παρέπεμψαν σε αυτή την ιστοσελίδα https://www.shapeways.com/shops/ROCCATSHOP όπου υπάρχει επιπλέον κι ένα ταμπλετ holder. Είναι ο επίσημος λογαριασμός της Roccat στο shapeways, όπου μου φαίνεται πως το φτάχνουν μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Οι τιμές, αφού συνδυαστούν με τα μεταφορικά είναι αρκετά υψηλές (27 euro), επομένως δεν νομίζω πως αξίζει για όλους.

Σχεδιασμός

Το πληκτρολόγιο καλύπτει μόνο το 1/4 του μέρους του lapboard. Έχει ένα σχετικά απλό TKL layout, που μου θύμισε αρκετά το noppoo mini από παλαιότερο review, λόγω της θέσης των πλήκτρων στη δεξιά μεριά του. Αν και το συνολικό του μέγεθος είναι πολύ μεγάλο, το πληκτρολόγιο καλύπτει πολύ μικρή επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εκτός από λιγοστές λεπτομέρειες που σίγουρα ο οποιοσδήποτε gamer θα εκτιμούσε, όπως:

την  ονομασία του μοντέλου στα δεξιά, κάτω από τα πλήκτρα πλοήγησης

SOVA | MK // GAMING LAPBOARD

και το λογότυπο της Roccat, επάνω στο windows πλήκτρο.

Τέλος, η ονομασία και το σήμα επάνω στο mousepad/wristwrest (στις παρακάτω φωτογραφίες)

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην εμφάνισή του. Δεν θα το χαρακτήριζα απλό σαν σύνολο, αλλά αν έκρινα μόνο το πληκτρολόγιο θα το έκανα, γιατί εμφανησιακά το βρίσκω ολίγον τι αδιάφορο .

Ολόκληρη η δεξιά πλευρά του lapboard αποτελείτε από το mousepad,

ενώ το τελευταίο 1/4 του πληκτρολογίου είναι το wrist wrest.

Το wrist wrest έχω συνειδητοποιήσει, πως είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του lapboard, αφού αν δεν υπήρχε αυτό, τα χέρια σας θα έπρεπε να αιωρούντε επάνω από το πληκτρολόγιο, μπαλανσάροντας το με τα δάκτυλά σας, ενώ δακτυλογραφείτε.

Συγκριτικά με ένα πλήρους μεγέθους πληκτρολόγιο, για να μπορέσετε να αντιληφθείτε κι εσείς το μέγεθος του Roccat Sova, το έβαλα μαζί με το Motospeed Inflictor CK104.

Από κάτω θα δείτε 4 αφρώδες μαξιλαράκια. Αρχικά δεν εντυπωσιάστηκα, το αντίθετο μάλιστα, μου φάνηκαν πολύ λεπτά και δεν θεώρησα πως θα είναι βολικά στην πολλή ώρα. Λάθος μου όμως, γιατί ποτέ μου δεν ένιωσα ενόχληση χάρη σε αυτά, όσες ώρες το χρησιμοποιήσα αυτή την εβδομάδα.

Να σημειώσουμε πως και τα τέσσερα μαξιλαράκια μπορούν να αφαιρεθούν, αφού αν δείτε πιο πάνω στην φωτογραφία υπάρχει μία εισδοχή για το καθένα. Αυτό γίνεται με το δάκτυλό σας, χωρίς κανένα εργαλείο.

Ο λόγος που αφαιρούντε, είναι για να βγάλετε το wrist wrest και mousepad.

Γιατί γίνεται αυτό;

Δεν γνωρίζω, αφού δεν υπάρχουν άλλα διαφορετικού υλικού για να τα αντικαταστήσετε. Υποτίθεται πως αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά ακόμη δεν υπάρχει τίποτα.

Τώρα που το συνειδητοποιώ, μόνο τα δύο κάτω σφουγγαράκια πρέπει να βγούν για να βγάλετε το mousepad/wrist wrest, αλλά βγαίνουν και τα τέσσερα, κάτι που με κάνει να πιστεύω πως υπάρχουν σχέδια αντικατάστασης κι αυτών.

Όταν θέλετε να τα βάλετε πίσω, τα μαξιλαράκια είναι αριθμημένα ώστε να ξέρετε ποιο μπαίνει που. Αυτές είναι οι μικρές λεπτομέριες, όπου κάνουν τη διαφορά.

Ένα μικρό πρόβλημα σχετικά με τα σφουγγαράκια μετά από κάποιες μέρες χρήσης, είναι πως αν το πληκτρολόγιο σας πέσει και σχετικά από πολύ μικρή απόσταση, τα σφουγγαράκια βγαίνουν σχετικά εύκολα από τη θέση τους.

Τέλος, θα δείτε πως το καλώδιο του δεν είναι αφαιρούμενο με την κλασική έννοια, αλλά βγαίνει ένα κομμάτι του για λόγους ασφαλείας, σε περίπτωση που σκοντάψει κάποιος πάνω, έτσι ώστε να προστατεύσετε τον υπολογιστή/τηλεόραση σας. Είναι 4 μέτρα και δεν νομίζω να έχει κάποιος πρόβλημα έλλειψης, αλλά μάλλον για τον αντίθετο λόγο αφού θα του περισσεύει και με το παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχέδια για ασύρματη έκδοση, σύμφωνα με απάντηση της Roccat στο subreddit τους. Δεν θεωρώ πως ασύρματο και gaming πάνε μαζί, οπότε δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει να δω, αλλά για όποιον δεν θέλει καλώδια στη μέση του σαλονιού του, ναι είναι κακά νέα.

Επίσης, αν δείτε το καλώδιο βρίσκετε ανάμεσα από 2 usb υποδοχές. Η μία προφανώς είναι για το ποντίκι, και η άλλη για ό,τι επιθυμείτε π.χ. τα ακουστικά σας.

Ποιότητα κατασκευής

Δεν μου άρεσε το υλικό του mousepad και wrist wrest. Πρόκειται για σκληρή επιφάνεια, αντί για μαλακή (που προσωπικά προτιμώ) αλλά δεν θα είχα πρόβλημα υπό άλλες καταστάσεις. Το αρνητικό της σκληρότερης επιφάνειας του mousepad  σε αυτή την περίπτωση, είναι πως υπάρχει λιγότερη τριβή, κάτι που βοηθάει το ποντίκι να κινείται ευκολότερα από ένα mousepad με μαλακή επιφάνεια.

Αυτό το βλέπω σαν αρνητικό, γιατί το ποντίκι κινείται με το παραμικρό κι έτσι αν πας να χρησιμοποιήσεις και τα δύο σου χέρια για να πληκτρολογήσεις κάτι, αν δεν είσαι προσεκτικός με μια μικρή/απότομη κίνηση, πέφτει το ποντίκι.

Αυτό γίνετε συνέχεια και καταντάει πολύ εκνευριστικό. Είναι όμως κάτι που μπορείς να συνηθίσεις ώστε να προσέχεις και να το ελαττώσεις, αλλά όχι να το εξαλείψεις εντελώς.

Η καλύτερη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι η χρήση μαγνήτη όπως κάνει η Razer με το Turret. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με το Roccat Sova, αλλά ίσως στο επόμενο μοντέλο του να το σκεφτούν και να το κυκλοφορήσουν με κάποιο ποντίκι ασορτί.

Για την ώρα όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αξεσουάρ που κρατάει το ποντίκι, κινείται ελεύθερα στο πλάτος του lapboard αλλά κρατάει και το καλώδιο του σταθερό. Ουσιαστικά, κάνει τη μισή δουλειά απ’ ότι θα θέλαμε, αφού κρατάει το ποντίκι από το να πέφτει, αλλά δεν το σταθεροποιεί.

Συνολικά σαν κατασκευή, είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από πλαστικό, όμως δεν έχω παράπονο,  παρά του μεγάλου και σχετικά λεπτού του μεγέθους, αφού μου φαίνεται πως είναι αρκετά ανθεκτικό. Δεν είναι βαρύ και γι’ αυτό θεωρώ πως έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα βρίσκοντας  ίσως την τέλεια μέση λύση.

Οι μηχανικοί διακόπτες είναι καφέ.. αλλά όχι της Cherry. Πρόκειται για τους TTC μηχανικούς διακόπτες.

Το TTC βγαίνει από το “Trantek Co” όπου είναι ο κατασκευαστής του (από Κίνα) . Πρόκειται βασικά, για ακόμη μια φορά, για μια κινέζικη αντιγραφή των διακοπτών cherry. 

Δεν θα με πείραζε αν το πληκτρολόγιο δεν ήταν σε αυτή τη τιμή. Το θεωρώ υπερβολικό να πληρώνεις high end τιμή και να παίρνεις πίσω μαϊμού διακόπτες.

Τους βρήκα λιγάκι “scratchy” συγκεκριμένα όταν τους πατάς, νιώθεις πως γδέρνετε κάτι από μέσα. Έχω διαβάσει αλλού online πως δεν είναι συνεπής, δηλαδή το να έχουν διαφορετική αίσθηση στο πάτημα ο κάθε διακόπτης (όπως συμβαίνει και στο Razer Ornata). Δεν είναι κάτι που έχω παρατηρήσει ο ίδιος, αλλά δεν θα με ξάφνιαζε αν το συνειδητοποιούσα μετά από κάποιες μέρες χρήσης.

Πάντως, στην επίσημη ιστοσελίδα του Roccat Sova τους διαφημίζουν πως υπάρχει “σχεδόν άπειρη ανθεκτικότητα”.

TTC MECHANICAL SWITCHES (Sova MK)

newly developed, with near infinite key stroke durability

roccat sova website

*Άπειρο – λίγο υπερβολικό, μάλλον θα εννοούν (στην καλύτερη περίπτωση) μέχρι τα 50 εκατομμύρια keypresses, όπως βλέπουμε και στους περισσότερους μηχανικούς διακόπτες άλλων εταιρειών.

Δεν έχω λόγο να μην πιστέψω πως είναι ανθεκτικοί, δεν είναι όμως κάτι που με πείθει με το ότι έχω δει μέχρι τώρα. Εξακολουθώ να προτιμώ να είχε διακόπτες οποιασδήποτε άλλης εταιρείας που έχει ήδη αποδείξει την αξία της στον χώρο. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα να τους αντικαταστήσετε, αλλά αμφιβάλλω αν αξίζει για κάποιον όλη αυτή η διαδικασία, εκτός κι αν κάνει αποκλειστική χρήση αυτού του πληκτρολογίου.

Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά πάντως είναι πανομοιότυπα με τους Cherry MX brown, αφού είναι κάτι που η ίδια η TTC υπεριφανεύεται πως είναι ό,τι πιο κοντινό θα βρείτε σε διακόπτες αντιγραφή.

Η άλλη επιλογή που μας δίνετε από τη Roccat, είναι να προτιμήσετε το sova με μεμβράνη, κάτι που δεν θα σας συνιστούσα ποτέ μου, πόσο μάλλον για ένα πληκτρολόγιο που κύριος σκοπός του είναι το gaming.

Μπορείτε να διαβάσετε τις διαφορές του μηχανικού vs μεμβράνης πληκτρολόγιου εδώ.

Τα keycaps είναι φτιαγμένα από ABS και είναι σχετικά πάνω του μετρίου ποιότητας, σε σχέση με το τι είδαμε μέχρι τώρα. Μου αρέσουν γιατί ταιριάζουν με το όλο theme του πληκτρολογίου.

Features

Θα προσέξατε πιο πριν στη φωτογραφία με τους διακόπτες, πως στο Roccat Sova υπάρχουν LED επάνω τους. Δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματισμού του από το πληκτρολόγι0, εκτός κι αν εγκαταστήσετε το λογισμικό του και μέχρι να το κάνετε απλά αναβοσβήνει ο φωτισμός στο χρώμα μπλέ.

Το λογισμικό που χρειάζεται είναι το Roccat swarm, όπου είναι διαθέσιμο εκτός για τον υπολογιστή και για τα κινητά (android/iOS).

Αφού έκανα εγκατάσταση το λογισμικό, συνειδητοποίησα πως δεν υπάρχει επιλογή άλλου χρώματος εκτός από μπλέ, όπως ήλπιζα. Από την στιγμή που δεν υπάρχει άλλη έκδοση RGB, όπως κάνει η Razer, θα το προτιμούσα με περισσότερες επιλογές φωτισμού, ειδικά σε αυτή τη τιμή. Είναι όμως κάτι που εγώ μπορώ να προσπεράσω, δεν ξέρω για εσάς.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε μέσω πληκτρολογίου, όσον αφορά τον φωτισμό, είναι η απενεργοποίηση/ενεργοποίηση του, από το πλήκτρο F11.

Με το λογισμικό δεν έχω παράπονο, αφού μπορώ να πω πως είναι σχετικά σταθερό . Έχω προσέξει ότι είναι διαφορετικό από το λογισμικό ενός mouse της Roccat που είχα παλαιότερα, κάτι το θετικό, γιατί το θυμάμαι ότι ήταν συνέχεια μέσα στα προβλήματα (crashes,freezes etc). Βλέπω πως το swarm έχει αντικαταστήσει το παλαιότερο λογισμικό, για όλα τα περιφεριακά της Roccat. Αν και δεν είμαι fan του, θεωρώ πως είναι η καλύτερη λύση σε αυτή τη περίπτωση και πως το λογισμικό τους είναι πολύ πιο βελτιωμένο, τόσο λειτουργικά όσο και εμφανισιακά, σε σχέση με το παλαιότερο που είχα δοκιμάσει και μου είχε δώσει πολύ αρνητικές εντυπώσεις.

Βρίσκω πως μας παρέχει περισσότερες επιλογές από το Synapse της Razer στην παραμετροποίηση, όχι όλες χρήσιμες αλλά κάποιες αδιάφορες αρκετές όμως, ώστε να μετράει για μένα σαν θετικό. Όσο περισσότερες επιλογές μας δίνουν για παραμετροποιήση τόσο το καλύτερο.

Στη πρώτη ταμπλέτα, έχουμε την δυνατότητα να ρυθμίσουμε την καθυστέρηση της επανάληψης χαρακτήρων. Πιο συγκεκριμένα, είναι η ρύθμιση για όταν πατήσετε ένα πλήκτρο όπου καθορίζει πόσο θα καθυστερήσει, από το να επαναλάβει τον χαρακτήρα εχόντας το πλήκτρο πατημένο.

Ο ρυθμός της επανάληψης είναι αυτός που καθορίζει, ανάλογα, το πόσο γρήγορα θα στέλνει τους χαρακτήρες στην οθόνη σας.

Και τέλος, το πιο αδιάφορο (για gaming), είναι η ταχύτυτα η οποία αναβοσβήνει ο κέρσορας στην οθόνη.

Δίπλα υπάρχει το sound feedback, όπου μας δίνει ηχητική ειδοποίηση, αν ενεργοποιηθεί κάποια από τις λίγες λειτουργίες που μας δίνει να επιλέξουμε.

Για τον ίδιο σκοπό είναι και η τελευταία επιλογή από κάτω της (led feedback), αλλά αντί για ήχο με φωτισμό. Αν για παράδειγμα είστε AFK κτλ μετά από συγκεκριμένο χρόνο, αλλάζει ο φωτισμός σε κάτι άλλο, από τον βασικό. Αυτό είναι κάτι που βρίσκω ενδιαφέρον και χρήσιμο.

Η δεύτερη κατηγορία έχει να κάνει με την παραμετροποιίηση των πλήκτρων και macro του lapboard.

Έχει διάφορες βασικές προεπιλογές όπως:

Παρόμοια έτοιμα macro υπάρχουν για αρκετά δημοφιλή παιχνίδια όπως το PUBG, dota2 κτλ.

Φυσικά, έχετε τη δυνατότητα να φτίαξετε τα δικά σας ή να παραμετροποιήσετε τα ήδη υπάρχον όπως σας βολεύουν.

Δυστυχώς το πρόβλημα του, που ίσως ενοχλήσει αρκετούς, είναι πως δεν έχει αποκλειστικά macro πλήκτρα, οπότε έχουμε μεγάλο περιορισμό για το πόσα και ποιά macro πλήκτρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Η καρτέλα swarm connect έχει να κάνει με την σύνδεση του κινητού ή tablet, για να βλέπετε πληροφορίες του συστήματός σας ή για να ενεργοποιήσετε συγκεκριμένες λειτουργίες του πληκτρολογίου από εκεί (όπως φωτισμός ή macro profile). Το βρήκα υπερβολικά δύσκολο εώς αδύνατο να ενώσω το κινητό και το app στο android μου, εφόσον μου φάνηκε αρκετά κακογραμμένο.

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.roccat.swarm

Όπως θα δείτε από τα πολλά 1/5 reviews δεν είμαι ο μόνος με την ίδια άποψη. Είναι λες και το έχουν φτιάξει μόνο και μόνο για να λένε πως υπάρχει και app για το κινητό.

Κάτι τελευταίιο με το λογισμικό, υπάρχουν ακόμη δύο καρτέλες, η μια για το AlienFX και η άλλη για το TalkFX. όμως δεν έχω να πω πολλά για αυτά. Πρόκειται βασικά για επιπλέον λειτουργίες για τον φωτισμό και πως αυτός ανταποκρίνεται με βάση τα παιχνίδια. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά για αυτά εδώ:

https://www.roccat.org/en-US/Products/Gaming-Software/AlienFX/

https://www.roccat.org/en-US/Products/Gaming-Software/Talk-FX/

Συμπέρασμα

Το Roccat Sova αν και έχει αρκετά αρνητικά, που δεν θα το επέλεγα αν είχα περισσότερες επιλογές, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη έτοιμη λύση σε σχέση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή για πληκτρολόγιο, για χρήση στον καναπέ. Αν κυκλοφορούσανε τα extras θα είχα πολύ λιγότερα παράπονα, αλλά νιώθω πως το έχουν παρατήσει, διότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που κυκλοφόρησε. Ένα διαφορετικό wrist wrest και mousepad θα έπρεπε, κατά την γνώμη μου, να υπάρχει σαν επιλογή από την αρχή τουλάχιστον.

Αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο παρόμοιας χρήσης, αλλά όχι το συγκεκεριμένο πληκτρολόγιο, θα μπορούσατε να κοιτάξετε άλλες λύσεις σαν:

https://www.amazon.co.uk/Corsair-Wireless-Lapboard-Mechanical-Keyboard/dp/B077ZGS1GM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1528884894&sr=8-1&keywords=lapboard

και

https://www.amazon.co.uk/COUCHMASTER%C2%AE-Ergonomic-support-including-cushion/dp/B00CCHRJ2Q/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1528884894&sr=8-3&keywords=lapboard

[amazon box=”B01H036P6W” template=”horizontal”]

Comments
Leave a response